Sådan kan du bedst berolige dit barn

Alle vi med børn kender til de søvnløse nætter og utallige øjeblikke, hvor man føler sig magtesløs, når ens barn ikke vil holde op med at græde. Der er ikke noget værre, end når ens dyrebareste er ked af det og helt utrøstelig. Det skærer i hjertet, og man vil for alt i verden have det til at holde op. Ordsproget der siger, at man ikke har det bedre end sine børn, giver virkelig mening, når man har sat børn i verden.

En sut kan berolige dit barn

Der er dog nogle måder, der kan være effektive til at berolige din lille baby, når han eller hun er ked af det. Ofte handler det om sult, træthed eller tryghed, og der er nogle ting, du kan gøre, for at berolige dit barn.

Hvis din baby ikke er sulten, kan du forsøge at give ham eller hende en sut. Børn har et behov for at sutte fra de bliver født, og denne refleks er livsnødvendig for babyer for at få mad. Det kan dog også virke beroligende for babyer at sutte, og derfor kan en sut være en god måde at berolige dit barn på. Der findes mange forskellige typer af sutter, og Bibs sutter er et dansk mærke af høj kvalitet, der har produceret babyprodukter i mere end 40 år. Disse sutter findes i adskillige designs, former og størrelser, så du kan finde den helt rigtige til netop din baby. Desuden indeholder de ingen skadelige kemikalier såsom BPA, PVC og ftalater.

Andre måder til at berolige din grædende baby

Først og fremmest har dit barn formentlig brug for nærhed. For at give den nødvendige nærhed og tryghed kan du vugge din baby frem og tilbage og holde ham eller hende tæt ind til dig. Du kan også vikle dit barn ind i et tæppe eller en dyne, så han eller hun føler sig ekstra tryg. Du kan også forsøge dig med et varmt bad, lægge din baby til brystet, gå en tur med barnevognen eller give en blid massage på maven for at få din baby til at falde til ro. Det kan også hjælpe, hvis du synger roligt for din baby eller tænder for musik eller et apparat, der udsender en konstant og rytmisk lyd.

Alle børn er forskellige og græder af forskellige årsager. Derfor er der ikke en enkelt metode, der virker for alle. Du kender dit barn bedst, og det er dig, der er bedst til at aflæse dit barns reaktioner.

berolig dit barn